Kaip išsirinkti geriausius nerūdijančio plieno indus?

person Autorius: Šefo Svajonė list Paskelbta: Patarimai ir Naujienos Data: favorite Paspaudimai: 704

Šefai restoranuose bei namuose beveik kiekvieną dieną naudoja nerūdijančio plieno virtuvės reikmenis. Šis gidas padės jums išsirinkti tinkamus nerūdijančio plieno indus.

Kaip išsirinkti geriausius nerūdijančio plieno indus

 

Nerūdijančio plieno virtuvės reikmenys yra restoranų visame pasaulyje pagrindas, todėl nenuostabu, kodėl tai yra pati patikimiausia ir populiariausia virtuvės reikmenų rūšis jūsų namų virtuvei. Jie yra patvarūs, saugūs orkaitėje ir labai sunkiai sugadinami.

Beje, ne visi nerūdijančio plieno indai yra vienodi. Tiesą sakant, yra esminių skirtumų tarp skirtingų nerūdijančio plieno puodų ir keptuvių tipų. Štai kaip nustatyti, ar pasirenkate geriausią virtuvinį indą.

 

Dengti indai

Geriausi nerūdijančio plieno indai paprastai yra daugiasluoksniai, o tai reiškia, kad keptuvė ar puodas būna pagaminti iš įvairių skirtingų metalų sluoksnių. Nors taip pat galima įsigyti 3 ir 7 sluoksnių, geriausias plakiruotų indų tipas yra 5 sluoksnių virtuvės indai.

Tai reiškia, kad keptuvės korpusą sudaro penki skirtingi metalo sluoksniai. Skirtingi metalo sluoksniai užtikrina, kad keptuvė įkais tolygiai ir nuosekliai, o taip pat greitai reaguos į temperatūros pokyčius. Tai reiškia, kad maistas nesudegs ir viskas bus kepama pastovioje temperatūroje.

Neretai nerūdijančio plieno gaminius sudaro penki keturių skirtingų metalų sluoksniai. Išoriniai sluoksniai yra iš nerūdijančio plieno, todėl indo dugnas būna tinkamas indukcinei kaitlentei, o viršutinis sluoksnis yra saugus sąlyčiui su maistu. Viduriniai sluoksniai būna pagaminti aliuminio, kuris yra itin geras šilumos laidininkas.

Pirkdami nerūdijančio plieno gaminius, norite būti tikri, kad 5 sluoksnių metalo sudėtis yra vienoda visoje keptuvėje, o ne tik dugne. Taip jūsų sriubos, sultiniai, čili ir padažai išvirs tolygiai, o ne tik šils indo dugne.

Dabar, kai žinote, kokios medžiagos turėtų būti jūsų nerūdijančio plieno virtuvės induose, štai keletas kitų pagrindinių funkcijų, į kurias reikia atkreipti dėmesį.

 

Karščiui atspari rankena

Norint patogiai gaminti, būtina turėti neįkaistančią rankeną. Kartais receptai reikalauja, kad ingredientai ilgai troškintųsi ant viryklės arba būtų nuolat maišomi ant silpnos ugnies. Jei rankena karšta, kaip barjerą nuo karščio turite naudoti rankšluostį, o tai nėra idealu.

Karščiui atspari rankena yra tuščiavidurė viduje, todėl šiluma paskirstoma po visą rankeną ir neleidžia jai susikaupti vienoje vietoje. Atkreipkite dėmesį, kad rankena vis tiek gali įkaisti, jei keptuvė ilgą laiką stovi virš stipriai įkaitinto degiklio, todėl tokiu atveju būkite atsargūs.

Aukšta orkaitės temperatūra

Jei nerūdijančio plieno keptuvė negali būti naudojama orkaitę, ji nėra verta būti jūsų virtuvėje. Kitu atveju galite atsisveikinti su storų kepsnių kepimu ir fritatų gaminimu.

 

Kuruojama kolekcija

Prieš perkant virtuvės reikmenis, svarbu pagalvoti apie savo virtuvę kaip visumą. Idealiausia būtų, jei skirtingos keptuvės puikiai atliktų konkrečias užduotis, o ne viena keptuvė, kuri galėtų relatyviai gerai atlikti aštuonias skirtingas užduotis.

Geriausi nerūdijančio plieno virtuvės reikmenys turėtų būti surenkami puodų rinkiniuose, kurių sudėtyje yra keptuvės, puodai, ir dar daugiau nišinių produktų, tokių kaip padėkliukai ar virtuviniai įrankiai.

Dabar, kai turite viską reikiamą informaciją, kad galėtumėte nusipirkti nerūdijančio plieno indus, įsitikinkite, kad žinote, kaip su jais gaminti maistą ir tinkamai juos išvalyti.

Komentuoti

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis

Naujos Paskyros Kūrimas

Jau turite paskyrą?
Prisijungti Arba Priminti slaptažodį