Tarkos, trintuvės

Maisto gaminimas gali atrodyti kaip pakankamai sudėtingas darbas, tačiau jis nėra neįveikiamas. Darbui virtuvėje palengvinti šiais laikais yra sukurta daug įvairiausių virtuvinių įrankių. Pavyzdžiui, trintuvės, arba, liaudiškai, tarkos - nepamainomas prietaisas maisto gamyboje. Trintuvių būna pačių įvairiausių - jos gali skirtis paskirtimi, pusių skaičiumi ar peiliukais. Dažniausiai tarkos būna gana universalios - jomis galima tarkuoti beveik viską - tačiau įmanoma įsigyti ir specializuotas trintuves, kaip, sakykim, daržovių trintuvės. Renkantis trintuvę, siūlytina atkreipti dėmesį į porą dalykų - kiek ir kokį maistą gaminate bei rankenos patogumą. Jei gaminate daug, rekomenduojama įsigyti trintuvę su daugiau skirtingų peiliukų, nuo kurių priklausys ar tarkavimas bus stambesnis, ar smulkesnis. Jei gaminate mažai bei virtuvėje trūksta vietos, galima įsigyti kompaktišką, vienos pusės trintuvę, kurią galėtumėte pakabinti ant kabliuko, taip sutaupant vietos. Taip pat siūlytina atkreipti dėmesį, ar tarkos apačia padengta silikonu, guma - taip užtikrinsite, jog tarkuojant trintuvė neslys į šalis. Kad užtikrinti trintuvės kokybę, rekomenduojama pasidomėti tarkos prekės ženklu. Pavyzdžiui, Berghoff tarka itin kokybiška.