Turkiškai Kavai

Aktyvūs filtrai

---
Kai kuriems kava - tarsi vynas, reikalaujanti specialių paruošimo būdų bei išsiskirianti įvairiais poskoniais ir skonio natomis. Europoje kavos paruošimo būdai tikriausiai daug kam žinomi: espresso, cappuccino, americano, mocha, ir taip toliau. Tačiau kavos pasaulis klesti ir už Europos ribų. Pavyzdžiui, turkiška kava - delikatesas kavos mylėtojams, Europoje ne itin žinomas.
---
Turkiška kava yra verdama specialiame inde, vadinamame "cezve" arba "ibrik". Tradiciškai, šis indas turkiškai kavai gaminamas iš žalvario arba padengiamas variu, tačiau dėl praktinių sumetimų Europoje dažnai galima surasti ir iš nerūdijančio plieno pagamintą indą turkiškai kavai. Turkiškas kavinukas naudojamas kaitinant jį ant viryklės. Šis kavinukas kavai virti išsiskiria itin ilga rankena, kadangi senovėje turkiška kava būdavo gaminama virš karšto smėlio ar anglių, bei snapeliu, skirtu supilti paruoštą kavą į puodelį. Kad pasigaminti turkišką kavą, į šį indą reikia įpilti itin smulkiai maltos kavos, cukraus bei kardamono - Azijoje populiaraus prieskonio. Kava verdama iki kol suputoja du ar tris kartus. Aromatinga bei stipraus skonio kava tuomet pilama į puodelį kartu su tirščiais.
---
Svarbu paminėti, jog jei namuose naudojate indukcinę kaitlentę, reikėtų atkreipti dėmesį, ar jūsų norimas kavinukas šiai kaitlentei yra pritaikytas. Kavinukas indukcinei viryklei turi specialų dugną, neleidžiantį indo apačiai išsilydyti.

Naujos Paskyros Kūrimas

Jau turite paskyrą?
Prisijungti Arba Priminti slaptažodį