Kepimo Indai

Kepimo indai - indai, pritaikyti kepimui orkaitėje. Tai gali būti keptuvės, puodai ar troškintuvai. Juose, priklausomai nuo dydžio bei formos, galite gaminti praktiškai viską - troškinius, lazanijas, kūgelius, užkepėles, ir taip toliau. Svarbiausia prieš perkant puodą ar keptuvę pasidomėti, ar šie gali būti naudojami orkaitėje - kartais dangčiai ar rankenos gali būti nepritaikyti aukštai temperatūrai.
--
Kepimo indai gali būti pagaminti iš įvairių medžiagų - kai kurie būna stikliniai ar keramikiniai, taip pat neretai orkaitėje kepti naudojamos akmens masės keptuvės ar ketaus puodai. Šiais laikais taip pat galima rasti dviejų dalių kepimo indų, sudarytų iš puodo bei keptuvės - keptuvė dažnai tarnauja kaip dangtis puodui, kuomet rinkinys dedamas kepti į orkaitę. O atskirai tiek puodas, tiek keptuvė - pilnai funkcionalūs; išties patogu bei praktiška. Žinoma, galite pirkti ir specialiai orkaitei pritaikytus kepimo indus, kurie kitos paskirties neatlieka - tai neretai atrodo kaip pigesnis variantas - tačiau pirkdami puodus ar keptuves, kurie pritaikyti kepimui orkaitėje, sutaupysite tiek pinigų, tiek vietos virtuvėje. Juk vienas indas atlieka kelias funkcijas!
--
Ieškant kokybiškų kepimo indų, visuomet siūlytina atkreipti dėmesį į indo prekinį ženklą. Pirkdami globaliai pripažintų bei naudotojų puikiai įvertintų gamintojų produktus, užtikrinate produkto kokybę. Pavyzdžiui, Lietuvoje populiarūs Berghoff puodai ar keptuvės.