Kaip gaminti, naudojant nerūdijančio plieno indus?

person Autorius: Šefo Svajonė list Paskelbta: Patarimai ir Naujienos Data: favorite Paspaudimai: 1191

Išmokite gaminti naudojant nerūdijančio plieno indus, bei kaip išvengti prie nerūdijančio plieno keptuvės paviršiaus limpančio ir pridegančio maisto.

Kaip gaminti, naudojant nerūdijančio plieno indus?

 

5 sluoksnių plakiruotas nerūdijantis plienas yra pati universaliausia virtuvės reikmenų medžiaga, kadangi pasižymi itin puikia šilumos kontrole, kuri leidžia iki tobulumo pagaminti praktiškai viską, ko tik norite (na, nebent norite gaminti kiaušinienę, tam patartina naudoti keptuves nelipnia danga). Bet nesvarbu, ar kepate, troškinate, verdate – nerūdijančio plieno keptuvės bei puodai gali puikiai atlikti reikiamą darbą. Štai kodėl jie ir toliau yra pagrindinis restoranų visame pasaulyje pagrindas. Ir vis dėlto, naudojant nerūdijančio plieno puodus bei keptuves yra daug dalykų, kurie gali būti bauginantys, pavyzdžiui, maistas prilimpa ar pridega. Tačiau jei naudojate tinkamą techniką, viso to lengvai išvengsite.

 

1. „Grūdinkite“ maistą

Prieš jūsų keptuvėje net paliečiant šilumos šaltinį, norite įsitikinti, kad ingredientai, kuriuos naudosite gaminant, yra kambario temperatūros arba kuo artimesni kambario temperatūrai. Kai šaltas maistas paliečia karštą keptuvę, jis linkęs prilipti. Be to, gaminant baltymus, kuomet jie yra kambario temperatūros, baltymai kepa tolygiai.

 

2. Įkaitinkite keptuvę

Nesvarbu, ar tai yra keptuvė, ar puodas troškinimui, indą būtina pašildyti iš anksto. Kadangi plakiruoto nerūdijančio plieno metalo sudėtis, sudaryta iš aliuminio šerdies, užtikrina puikų šilumos laidumą, jums tereikia iš anksto pašildyti keptuvę ant vidutinės ir žemos ugnies, kad pradėtumėte. Kai toliau gaminate, galite sumažinti arba padidinti ugnį, bet geriausia pradėti kaitinti keptuvę ant silpnos arba vidutinės ugnies.

 

3. Vandens testas

Ant vidutinės-mažos ugnies leiskite savo nerūdijančio plieno keptuvei kaisti 1–2 minutes. Geriausias būdas sužinoti, ar jūsų keptuvė paruošta aliejui, yra į keptuvę įlašinti nedidelį lašelį vandens. Jei keptuvė yra tinkamos temperatūros, lašelis išliks nepažeistas ir judės po keptuvę kaip lėkštėje besisukantis marmuro rutuliukas. Jei jūsų keptuvė per šalta, jis greitai užburbuliuos ir išgaruos. Jei jūsų keptuvė per karšta, jis suskils į mažesnius lašelius ir labai greitai lakstys keptuvėje.

 

4. Įpilkite aliejaus

Kai jūsų keptuvė yra idealios temperatūros, laikas į keptuvę įpilti kepimo aliejaus. Aliejus turės sušilti, o tai užtruks apie 1-2 minutes. Sužinosite, kad aliejus yra paruoštas, kai jis blizgės ir pradės raibuliuoti keptuvės paviršiuje. Jei aliejus pradeda rūkti, keptuvė yra per karšta, todėl reikia sumažinti temperatūrą. Rekomenduojame vengti purškiamo aliejaus, nes jis gali išdžiūti ant keptuvės paviršiaus.

 

5. Sudėkite savo ingredientus

Nesvarbu, ar gaminate su baltymais, ar daržovėmis, įsitikinkite, kad jie yra kambario temperatūros (arba kuo arčiau jos) ir įsitikinkite, kad jie yra sausi (kaip reikalauja receptas), kad nepriliptų prie keptuvės paviršiaus. Šaltas maistas ar bet kokia drėgmė, likusi ant jūsų ingredientų, trukdys pasiekti Maillardo reakciją – produkto plutelės parudavimą.

 

6. Laikas apversti

Jei atlikote visus aukščiau nurodytus veiksmus, jūsų maistas jums pasakys, kada laikas jį apversti. Ant jūsų baltymų susidarys plutelė, kuri natūraliai nebelips prie keptuvės, todėl produktus bus itin lengva apversti. Daržoves taip pat galėsite puikiai iškepti, nesvarbu, ar ruošiate morkas ir salierus, ar karamelizuojate svogūnus.

Dabar, kai žinote, kaip gaminti maistą su plakiruotais nerūdijančio plieno indais, būtinai peržiūrėkite visą mūsų nerūdijančio plieno plakiruotų puodų ir keptuvių bei indų rinkinių asortimentą.

Komentuoti

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis

Naujos Paskyros Kūrimas

Jau turite paskyrą?
Prisijungti Arba Priminti slaptažodį