Penki peiliai, kurių jums reikia jūsų virtuvėje

person Autorius: Šefo Svajonė list Paskelbta: Patarimai ir Naujienos Data: favorite Paspaudimai: 856

Kurie peiliai yra būtini bet kurio namų šefo virtuvėje? Skaitykite žemiau!

5 peiliai, kurių jums reikia jūsų virtuvėje

 

Puikūs peiliai yra svarbiausias šefo įrankis gaminant skanų patiekalą. Kaip ir su virtuvės reikmenimis, nėra vieno peilio, kuris galėtų atlikti visas užduotis jūsų virtuvėje. Daugumos mūsų parduotuvės peilių rankenos ir ašmenys yra nukaldinti iš vieno nerūdijančio plieno bloko. Dėl to jie yra itin patvarūs.

 

Peilių pasirinkimas parduotuvėse išties yra didelis, todėl lengva jaustis priblokštam. Dėl šios priežasties sudarėme sąrašą penkių būtiniausių peilių, kuriuos kiekvienas namų šefas turėtų turėti savo virtuvėje.

 

Virėjo peilis

Šefo peilis yra visiška klasika, kiekvienas namų virėjas turėtų turėti bent vieną šefo peilį. Tai puikus universalus peilis ilgais ašmenimis, idealiai tinkantis pjaustyti daržoves. Išlenkta apatinė dalis padeda ašmenims atsiremti į jūsų pjaustymo lentą, todėl smulkinti ir pjaustyti yra lengva. Dėl savo konstrukcijos jis taip pat yra pakankamai tvirtas, kad galėtų pjaustyti kietus šakniavaisius arba supjaustyti visą vištieną.

 

Santoku peilis

Žmonėms, kurie mėgsta mažesnį peilį, reikėtų išbandyti Santoku. Tai tipiškas japoniškas naminis peilis, puikiai tinkantis pjaustyti daržoves. Santoku neretai turi „išskaptuotus“ kraštus ir plokščius ašmenis. Nedideli įdubimai pliene yra skirti padėti sumažinti maisto prilipimą prie jo. Santoku peiliai puikiai tinka plonai pjaustyti daržoves ir taip pat gali būti naudojami, pavyzdžiui, tešlai pjaustyti. Naudokite šį peilį vietoj šefo peilio, kai jums reikia šiek tiek daugiau tikslumo ir kontrolės.

 

Nakiri peilis

Jei ieškote tobulo įrankio greitam daržovių paruošimui, Nakiri peilis jums kaip tik tiks. Nakiris šiuo metu yra tikrai populiarus. Jis yra dalis didžiosios peilių trijulės, kurią turėtų turėti bet kuris namų virėjas. Paprastai Nakiri peilio ašmenys yra dar plokštesni nei Santoku, taip pat jis turi buką, kvadratinį kraštą. Geriau pjaustyti judant aukštyn ir žemyn, o ne „siūbuojant“, nes taip bus gaunami tiksliausi pjūviai.

 

Duonos peilis

Duonos peilis gali būti sunkiai galandamas, bet verta jį turėti, ypač jei jis geras. Peilio dantukai priglunda prie bet kurio duonos kepalo ir laiko jį saugiai, kol pjaunate lygias riekeles. Jo platūs ašmenys tinka tiek ploniems batonams, tiek apvaliems raugo kepalams.

 

Skutimo peilis

Ne kiekvienai užduočiai reikia didelių peilio ašmenų, tad net ir mažiausi peiliai turėtų būti gaminami kruopščiai. Mūsų pjaustymo bei skutimo peilis puikiai tinka vaisiams, net ir citrusiniams. Kai reikia atlikti bet kokią nedidelę ir tikslią užduotį, pjaustymo peilis yra puikus pasirinkimas.

 

Nepriklausomai nuo užduoties, kiekvienai užduočiai virtuvėje galite atrasti tinkamą peilį, kuris atitiks visus jūsų gaminimo poreikius. Pažvelkite į mūsų labiau specializuotus peilius, kaip kad sūrio peiliai, arba įsigykite peilių rinkinį, kad padėtumėte pradėti savo kolekciją.

Komentuoti

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis

Naujos Paskyros Kūrimas

Jau turite paskyrą?
Prisijungti Arba Priminti slaptažodį