Anglies plienas ir nelimpančios dangos indai: 8 skirtumai

person Autorius: Šefo Svajonė list Paskelbta: Patarimai ir Naujienos Data: favorite Paspaudimai: 929

Apie pagrindinius anglies plieno bei nelimpančios dangos indų skirtumus ir panašumus skaitykite apačioje.

Anglies plienas ir nelimpančios dangos indai: 8 skirtumai

 

Anglies plienas yra mėgstamas profesionaliose virtuvėse Prancūzijoje ir neseniai pateko į namų virtuves JAV, o nelimpančios dangos indai yra populiarus virtuvės reikmenų pasirinkimas, skirtas virėjų namams visame pasaulyje. Kartu šie du virtuvės reikmenų tipai yra puikus duetas bet kuriam virėjui namuose.

Pradėkime iš anksto pasakydami, kad esame tvirtai įsitikinę, kad jūsų virtuvėje turėtų būti abiejų šių tipų indų. Jei jums reikia pagalbos priimant šį sprendimą, nesijaudinkite. Štai viskas, ką reikia žinoti apie tai, kuo anglinio plieno ir nelimpančios dangos indai yra panašūs ir kuo jie skiriasi.

 

1. Medžiaga

Anglies plieno indai yra pagaminti iš 99 % geležies ir 1 % anglies ir laikomi nerūdijančio plieno ir ketaus indų hibridu. Nelipnios dangos indai paprastai gaminami iš nerūdijančio plieno, o keptuvės paviršius padengtas keramine arba PTFE danga, kuri neleidžia maistui prilipti.

Geriausi nelipnios dangos indai turi 5 sluoksnių korpusą ir PTFE dangą. 5 sluoksnių korpusas padeda išlaikyti šilumą ir greitai reaguoti į temperatūros pokyčius, o PTFE danga užtikrina ilgiausiai išliekantį nelipnų paviršių, su kuriuo saugu gaminti.

 

2. Gaminimo paviršius

Tiek anglies plieno, tiek nelipnių indų paviršiuje yra sluoksnis, kuris užtikrina sklandų gaminimą.

Anglies plieno sluoksnis yra sutepamas, kurį reikia sutepti ant kiekvienos naujos keptuvės. Šis sutepimas laikui bėgant sukuria glotnų sluoksnį arba patiną. Šis keptuvės apsaugos sluoksnis taip pat padeda neleisti drėgmei prasiskverbti į metalą, dėl kurio jis gali rūdyti.

Nelipnios dangos indai išimami iš dėžutės su nepažeista danga. Geriausia nelipni danga yra PTFE. Ji tarnauja 70 kartų ilgiau nei keraminiai indai, yra visiškai netoksiškas ir yra ilgiausiai išliekantis paviršius, kokį gali pasiūlyti nelimpančios dangos indai. Jūs netgi galite jį naudoti gamindami be aliejaus.

 

3. Kaina

Abiejų šių dalių kainos gali skirtis priklausomai nuo kokybės, tačiau paprastai nelipnios dangos indai yra brangesni nei anglinio plieno indai, nes keptuvėms pagaminti reikia papildomų medžiagų. Tiek anglinio plieno, tiek nelipnios virtuvės reikmenys yra lydiniai arba metalų mišiniai, tačiau nelipnių indų danga turi papildoma kainą gaminant keptuvę.

 

4. Priežiūra

Gana lengva valyti ir prižiūrėti abi šias keptuves. Nerekomenduojame dėti jokių indų į indaplovę. Stiprūs valikliai gali sugadinti jų paviršius, be to, indai gali būti subraižyti ar įlenkti dėl kitų indaplovėje esančių dalykų. Prieš bandydami išvalyti bet kurią keptuvę, įsitikinkite, kad ji visiškai atvėsusi ir išėmėte kiek įmanoma daugiau maisto.

Priklausomai nuo keptuvėje likusios netvarkos lygio, reikia atlikti tris anglinio plieno indų valymo žingsnius. Jei galite, tiesiog nuvalykite keptuvę popieriniu rankšluosčiu. Jei and keptuvės dangos liko prilipusių maisto gabalėlių, pabarstykite po šaukštą neutralaus aliejaus ir košerinės druskos, o likučius nušveiskite popieriniu rankšluosčiu.

Jei visa kita nepavyksta, naudokite vandenį – anglies plieno atveju tai yra paskutinė išeitis. Užpildykite keptuvę vandeniu, kad dugnas būtų uždengtas. Uždėkite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite vandenį, tada mediniu šaukštu nubraukite prilipusius maisto gabaliukus. Nukrapštę gabalėlius vandenį nupilkite, iš pradžių labai gerai nusausinkite rankšluosčiu, tada uždėkite ant viryklės ant silpnos ugnies ir įtrinkite paviršių plonu neutralios aliejaus sluoksniu.

Jei turite aukštos kokybės nelipnios dangos indus, tereikia neabrazyvinio valiklio ir minkštos kempinėlės pusės, kuri per kelias sekundes išvalys keptuvę.

 

5. Patvarumas

Anglies plieno indai yra beveik nesunaikinami, nepaisant to, kaip juos naudojate. Nesvarbu, ar jie surūdijo, ar įbrėžėte jų paviršių, beveik visada yra būdas jį pataisyti. Keptuvės rūdis galite nuvalyti su trupučiu acto ir vandens, įdubimas keptuvės paviršiuje pasipildys suteptu sluoksniu, taip pat gana nesunkiai išvalysite net didžiausią netvarką.

Idėja, kad nelipnūs virtuvės reikmenys tarnauja tik keletą mėnesių, yra mitas. Nors nelipnūs indai nėra tokie patvarūs kaip anglinio plieno, jie tikrai gali tarnauti daugelį metų, jei tinkamai jais rūpinatės. Turėtumėte plauti rankomis, vengti gaminti maistą su metaliniais įrankiais ir prisiminti, kad jis tinkamas orkaitėje tik iki 260 C. Jei ieškote idealaus kepimo indo tiek ant viryklės, tiek orkaitėje, mūsų ketaus puodai yra itin geras pasirinkimas.

 

6. Ką galite gaminti

Anglies plieno virtuvės indai yra puiki priemonė baltymams apkepti ir daržovėms apskrudinti aukštoje temperatūroje. Jį saugu naudoti iki 640 C ir jis yra toks pat veiksmingas ant dujinės viryklės, kaip ir ant atviros ugnies, be to, jis suderinamas su indukcija.

Nelipnūs indai puikiai tinka subtiliems maisto produktams, tokiems kaip žuvis ir kiaušiniai, ruošti, taip pat troškinti daržoves. Nors anglies plienas gali iškepti baltymus, tokius kaip kepsnys ar lašiša, šiai užduočiai geriau tinka anglies plienas.

 

7. Universalumas

Anglies plieno ir nelipnios virtuvės reikmenys yra universalūs, tačiau turi tam tikrų apribojimų, ką juose galima gaminti.

Rūgštūs maisto produktai, tokie kaip citrusiniai vaisiai, vynas, actas ir pomidorai, gali pašalinti anglies plieno sutepimą bei pažeisti metalą, bet keptuvę visada galite iš naujo sutepti, jei taip nutiktų.

Nelipniuose induose galite gaminti bet ką, tik būtinai visada iš anksto pašildykite nelipnios dangos puodus ar keptuves su maistu ar aliejumi. Vienintelis nelipnios virtuvės indų apribojimas yra kepimo temperatūra, nes nelipnūs indai nėra saugūs aukštesnėje nei 260 C temperatūroje.

 

8. Šilumos laidumas

Anglies plienas yra puikus šilumos laidininkas, gali įkaisti ir labai greitai reaguoja į temperatūros pokyčius. Nors jis gali atlaikyti aukštą karštį, jokiu būdu nebūtina nuolat virti ant tokios agresyvios temperatūros. Tiesą sakant, ant vidutinės ugnies maistas ir taip puikiai apskrus.

Nelipnios dangos indų šilumos laidumas priklauso nuo jų konstrukcijos. Jei jie pagaminti iš aliuminio, jie gerai praleidžia šilumą, bet nebus patvarūs. 5 sluoksnių konstrukcija yra puikus pasirinkimas ieškant gerai šilumą praleidžiančių nelimpančios dangos indų, nes ji gali greitai ir efektyviai reaguoti į temperatūros pokyčius.

 

Kurį turėčiau nusipirkti?

Anglies plienas ir nelipnios dangos indai puikiai papildo vienas kitą. Abu nusipelno būti jūsų virtuvėje, ypač todėl, kad puikiai atlieka įvairias užduotis.

Jei norite gaminti maistą ant didelio karščio, pavyzdžiui, kepti kepsnį ir apskrudinti daržoves, naudokite anglies plieno indus. Jis beveik nesunaikinamas ir yra parduodamas įvairių formų ir dydžių, tokių kaip Wok keptuvės.

Jei norite gaminti subtilų maistą, pvz., kepti omletą ar žuvį, pasirinkite nelimpančios dangos indus. PTFE danga yra itin patvari ir ilgaamžė bei pasižymi geriausiu nepridegančiu paviršiumi rinkoje.

Abi šios keptuvės gali turėti vietą jūsų virtuvėje ir gali padėti jums sukaupti puodų arsenalą, puikiai tinkantį bet kokiam patiekalo gaminimui.

 

Komentuoti

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis

Naujos Paskyros Kūrimas

Jau turite paskyrą?
Prisijungti Arba Priminti slaptažodį