Šeši būdai panaudoti jūsų anglies plieno WOK

person Autorius: Šefo Svajonė list Paskelbta: Patarimai ir Naujienos Data: favorite Paspaudimai: 820

Manote, jog jūsų WOK gali būti naudojamas tik tam tikriems troškiniams gaminti? Šis įrašas pakeis jūsų nuomonę!

6 būdai panaudoti jūsų anglies plieno WOK

 

Nuožulnios Wok keptuvės šonai idealiai tinka maišyti vartant maistą, o anglinis plienas puikiai praleidžia šilumą, kas dar labiau pagreitina gaminimo procesą. Nors jūs negalite pasiekti tikro „wok hei“, išskirtinio dūmo skonio kurį Wok suteikia restoranų maistui, mūsų Wok padeda tai kaip įmanoma geriau replikuoti jūsų namų virtuvėje.

Dėl unikalios Wok formos ir jautrumo karščiui jis puikiai tinka kur kas daugiau nei tik gaminimui vartant ar mėtant maistą. Čia mes išnagrinėsime keletą neįprastų ir kūrybiškesnių jūsų Wok naudojimo būdų, parodydami, kad tai toli gražu nėra vienos paskirties virtuvės indas.

 

1. Gruzdinimas

Dėl kūginės formos Wok yra puikus pasirinkimas gruzdinti, nesvarbu, ar tai tempura, ar kepta vištiena. Anglies plienas idealiai tinka šilumos laidumui, todėl jūsų aliejus greičiau pasieks reikiamą temperatūrą. Galite kepti daugiau naudodami mažiau aliejaus, o dėl Wok pločio ir gylio jums nereikės jaudintis dėl perpildymo. Forma taip pat padeda išlaikyti šilumą, todėl ji mažiau svyruoja, kai įdedate ingredientus. Be to, aukšti šonai neleidžia jūsų viryklei apsitaškyti riebalais, todėl ją lengviau nuvalyti.

 

2. Garinimas

Bambuko garintuvo krepšeliai yra sukurti taip, kad tilptų į Wok indą. Tai universalus virtuvės įrankis, būtinas virtiniams, taip pat daržovėms garinti ar tradiciniams kinų patiekalams, pavyzdžiui, pikantiškam kiaušinių kremui gaminti.

Norėdami naudoti šį krepšelį su Wok, tiesiog užvirkite kelis colius vandens ant vidutinės ugnies. Įdėkite garintuvą į vidų ir įsitikinkite, kad vanduo nėra pakankamai aukštai, kad liestų dugną. Tada šiek tiek sumažinkite ugnį ir leiskite garams atlikti savo magiją. Stebėkite savo maistą ir stenkitės, kad vanduo visiškai neišgaruotų ir Wok dugnas nesudegtų.

 

3. Blanšavimas

Kartais prieš dedant daržoves į kitą patiekalą, galbūt norite jas išvirti. Tai ypač naudinga kietesnėms ar tankesnėms daržovėms, kurios užtruks ilgiau nei kitos, pavyzdžiui, bulvėms, taip pat daržovėms, kurias norite išlaikyti traškias, pavyzdžiui, šparaginėms pupelėms. Plati kūgio forma suteikia daug vietos gaminti maistą be perkrovos. Norėdami blanširuoti, užpildykite Wok tiek vandens, kad jis visiškai apsemtų ingredientus, ir užvirkite. Virkite keletą minučių, paprastai tol, kol daržovės taps ryškiai žalios, tada panardinkite jas į didelį dubenį, pripildytą ledinio vandens.

Kad kepimas būtų traškesnis, daržoves blanširuokite tokiu būdu, o tik tada grąžinkite jas į karštą Wok keptuvę.

 

4. Troškinimas

Kai tame pačiame sakinyje pamatysite žodžius troškinimas ir Wok, galite sutrikti, tačiau tai yra galimybė išmokti ko nors naujo. Troškinimas ketaus puoduose yra vakarietiško stiliaus troškinimas, o „Wok“ troškinimas yra vykdomas ant viryklės, troškinio konsistencija būna švelni. Pagalvokite apie mažiau krūtinėlių ir daugiau jautienos su brokoliais. Aukštos Wok sienelės leidžia panardinti ingredientus jų padaže, o kūgio forma yra naudinga pilant paruoštą patiekalą ant ryžių.

 

5. Sausas kepimas

Sausas kepimas yra būdingas Sičuano virtuvei ir apima daržovių arba baltymų kepimą santykinai karštame aliejuje, ištraukiant iš maisto drėgmę ir išgaunant sausą išorę su labiau koncentruotu skoniu. Išėmę maistą iš aliejaus, galite pridėti šių mėsos ar daržovių gabalėlių į kai kurias aromatines medžiagas (pvz., imbierą, džiovintą čili ar česnaką), kad gautumėte itin skanų gaminį.

 

6. Rūkymas patalpose

Kas galėjo pagalvoti, kad jūsų Wok gali taip pat būti naudojamas maisto rūkymui? Jums reikės pakankamai folijos, todėl prieš pradėdami įsitikinkite, kad turite pakankamai atsargų. Pirmiausia išklokite Wok indą folija, kad tai, ką deginate (meskitas, anglis ir kt.), nesubraižytų anglinio plieno. Tada ant folija iškloto Wok viršaus pastatykite griliaus groteles, tada ant viršaus padėkite maistą.

Įjunkite ugnį iki vidutinio stiprumo ir, kai tik jūsų mediena ar anglis pradės degti, uždarykite visą indą kitu folijos gabalėliu. Leiskite šiam rūkytis apie 30 minučių. Skonis nebus toks intensyvus kaip naudojant lauko rūkyklą, bet tai smagus projektas, kai nenorite (arba negalite) išeiti į lauką.

 

Dabar, kai žinote, kad jūsų Wok gali būti naudojamas daugeliui patiekalų, mėgaukitės juo kūrybiškai. Be to, visi šie papildomi patarimai padarys jūsų kitą gaminį daug geresniu.

Komentuoti

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis

Naujos Paskyros Kūrimas

Jau turite paskyrą?
Prisijungti Arba Priminti slaptažodį