Trys paskirtys jūsų Santoku peiliams

person Autorius: Šefo Svajonė list Paskelbta: Patarimai ir Naujienos Data: favorite Paspaudimai: 698

Sužinokite geriausias savo Santoku savybes jau šiandien.

3 paskirtys jūsų Santoku peiliams

 

Santoku peilius nesunku atpažinti dėl jų unikalių ašmenų, tačiau kuo jie skiriasi nuo kitų jūsų peilių? Japonų kalba Santoku reiškia „trys dorybės“. Įtariama, kad tai reiškia tris pjaustymo būdus, tačiau kitas paaiškinimas susijęs su pačiu peiliu – galiuku, briauna ir galu, o trečiasis aiškinimas yra apie tai, ką pjaustote – mėsą, žuvį ir daržoves.

Priežasčių naudoti Santoku yra įvairių, ir mes žinome, kad jūs taip pat turėsite savų. Sužinokite, kodėl šis peilis yra būtinas jūsų virtuvėje, nesvarbu, ką žadate pjaustyti.

 

Žuvies pjaustymas

Santoku itin tinka žuvies pjaustymui. Jis puikiai perpjauna žuvį ir odą, puikiai tinka gaminant krudo ar sušius. Galite naudoti galiuką, kad pašalintumėte kaulus, o ašmenys pjausto plonais, tolygiais griežinėlius, kad gležna žuvis išliktų nepažeista.

Virėjo peilis gali būti pirmas dalykas, apie kurį galvojate, kai vaizduojatės pjaustydami, tačiau Santoku dydis ir forma iš tikrųjų suteikia pranašumo, ypač dirbant su jūros gėrybėmis. Virėjo peiliai turi lenktus ašmenis, kad galėtumėte trumpai apdoroti smulkius ingredientus laikydami antgalį pritvirtintą ir siūbuodami kraštą bei kulną aukštyn ir žemyn.

Priešingai, „Santoku“ ašmenys yra plokšti. Geriausias pjovimo būdas yra pakelti visą geležtę aukštyn ir nuleisti žemyn. Tai užtrunka daugiau laiko, bet galiausiai suteikia daug daugiau galimybių kontroliuoti pjūvius.

 

Daržovės kubeliais

Santoku galima naudoti kaip mažesnę kapoklės versiją, darant trumpus, greitus judesius, pavyzdžiui, kapojant žoleles ar pjaustant begalę svogūnų. Itin patogu, kad ašmenys turi griovelius, todėl lengviau pjaustyti svogūnus, nes grioveliai leidžia gabalėliams lengviau nuslysti, o ne prilipti taip, kaip prie šefo peilio.

Palyginti su ilgesniais ir storesniais šefo peilio ašmenimis, Santoku peiliai taip pat puikiai tinka mažesniems pjūviams, pavyzdžiui, daržovių kubeliams. Ašmenys taip pat yra šiek tiek plonesni – 15 laipsnių, o ne standartinio vakarietiško stiliaus peilio 20 laipsnių. Kai reikia ruošti tokius dalykus kaip sofrito ar mirepoix – abu yra patiekalų pagrindas, todėl turi būti gana smulkūs – Santoku yra tam darbui tinkamas peilis.

Čia taip pat praverčia ašmenys su grioveliais. Daržovėse, tokiose kaip svogūnai ar cukinijos, yra daug vandens ir jos gali prilipti prie plokščių šefo peilio ašmenų ar net nakiri, skirto daržovėms pjaustyti. Dizainas su grioveliais padeda peiliui slysti per drėgnesnius ingredientus, jiems neprilimpant.

 

Mėsos pjaustymas

Kai reikia pjaustyti mėsą, Santoku plokštumas dar kartą yra labai svarbus. Kartu su ašmenų aštrumu galite paspausti tiesiai žemyn stuburą (ašmenų viršų, kuris jungiasi su rankena), kad padarytumėte vienodus pjūvius. Kaip ir su visais peiliais, labai svarbu, kad „Santoku“ būtų aštrus, kad jis veiktų kuo geriau.

Ši kapojimo technika iš esmės yra tokia pati kaip ir pjaustymo. Tačiau kapodami peilį laikote tiesiai ir statmenai pjovimo paviršiui, o ne tokiu kampu, kaip paprastai darote pjaustydami. Greiti, tyčiniai pjūviai žemyn iš tikrųjų daro tai dar greičiau naudojant „Santoku“ nei vakarietišką virėjo peilį.

Nors „Santoku“ jokiu būdu nepakeis jūsų virėjo peilio, tai puiki alternatyva skirtingiems ingredientams ir technologijoms. Rinkitės iš peilį su plastikine ar medine rankena ir šiandien prie savo peilio stovo pridėkite Santoku.

Komentuoti

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis

Naujos Paskyros Kūrimas

Jau turite paskyrą?
Prisijungti Arba Priminti slaptažodį