Kaip gaminti, naudojant anglinio plieno indus

person Autorius: Šefo Svajonė list Paskelbta: Patarimai ir Naujienos Data: favorite Paspaudimai: 908

Išmokę gaminti maistą naudojant anglinio plieno keptuves, tereikia nuspręsti, kokį receptą gaminsite toliau.

Kaip gaminti, naudojant anglinio plieno indus

 

Viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl namų ir profesionalių virtuvių virėjai renkasi anglinio plieno indus, yra jų universalumas. Anglies plieno keptuvės gali būti naudojamos ant viryklės, po broileriu, ant atviros liepsnos arba picos orkaitėje, ir jos gali būti naudojamos gaminant įvairius patiekalus. Ir tik sutepus nelipnią dangą, galimybės, ką galite gaminti, tampa tikrai neribotos. Norėdami išbandyti daugybę patiekalų, kuriuos galite gaminti naudojant anglies plieną, pirmiausia turite įvaldyti gaminimo procesą. Gaminti naudojant anglinį plieną yra taip pat paprasta, kaip ir naudojant nelimpančios dangos indus, kai žinai, ką darai. Štai keturi dalykai, kuriuos reikia turėti omenyje gaminant maistą su anglies plienu.

 

Iš pradžių venkite subtilaus maisto

Naudojant naują, šviežiai suteptą anglies plieno keptuvę užtruks šiek tiek laiko, kol susiformuos išskirtinė neprideganti patina, kuri padaro šiuos indus tokiais universaliais. Štai kodėl svarbu iš pradžių vengti gaminti subtilų maistą, pavyzdžiui, kiaušinius ar žuvį. Šie maisto produktai gali prilipti prie keptuvės ir netinkamai iškepti, todėl turėsite valyti nevalgomus maisto likučius arba pridegusią netvarką.

Rekomenduojame keptuvėje iškepti riebų baltymą, pvz., šoninę ar kepsnį, kad pradėtumėte sudaryti nepridegantį paviršių. Nors jums reikės kiek palaukti, kad iš tikrųjų pradėtumėte išnaudoti visas anglinio plieno galimybes, ši kantrybė tikrai bus apdovanota, kuomet danga bus pilnai sutepta ir susiformavusi.

 

Įkaitinkite keptuvę

Net prieš statydami keptuvę ant viryklės, pasirūpinkite savo ingredientais, kad gaminimas būtų kuo sklandesnis. Įsitikinkite, kad jūsų maistas yra paruoštas ir kuo arčiau kambario temperatūros. Šaldytuve atšaldytam maistui kyla šiluminio šoko rizika, dėl kurios jūsų anglies plieno keptuvė gali deformuotis.

Prieš sudėdami ingredientus, 2–3 minutes pakaitinkite keptuvę ant vidutinės arba žemos ugnies, tada įpilkite kepimo aliejaus arba sviesto. Prieš dėdami maistą, leiskite jam įkaisti dar 1–2 minutes. Būkite atsargūs, kad neperkrautumėte ingredientų – tai gali „apvirti“ jūsų maistą, o ne sukurti Maillardo reakciją.

 

Stebėkite karštį

Viena iš daugelio priežasčių, kodėl mums patinka anglinio plieno keptuvės, yra jų gebėjimas atlaikyti iki ~ 650 C temperatūrą, tačiau tai nereiškia, kad tai privaloma. Anglies plienas greitai įkaista ir ypač gerai išlaiko šilumą, todėl dažnai galite pastebėti, kad jums reikia mažiau šilumos, nei galėjote manyti.

Išskyrus atvejus, kai gaminate labai karštai (pvz., ant atviros liepsnos arba po broileriu), rekomenduojame virti su anglies plienu ant vidutinės ugnies. Tai leidžia puikiai iškepti ir gauti traškius baltymus nerizikuojant sudeginti maistą.

 

Išvalyti po

Nors tai nėra griežtai susiję su maisto ruošimu, tinkamas anglies plieno keptuvių valymas yra svarbi jūsų virtuvės reikmenų priežiūros dalis. Galite perskaityti visą mūsų gidą apie tai, kaip valyti anglinį plieną, tačiau atminkite: nenaudokite muilo, nebent po to iš naujo sutepsite keptuvę.

 

Dabar, kai žinote, ką galima ir ko negalima gaminti naudojant anglies plieną, ką tik atvėrėte visiškai naują galimų patiekalų ir gaminimo būdų pasaulį – tereikia pirmiausia nuspręsti, kas bus jūsų meniu.

Komentuoti

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis

Naujos Paskyros Kūrimas

Jau turite paskyrą?
Prisijungti Arba Priminti slaptažodį