Patogus gidas: kaip valyti anglinio plieno keptuves

Anglinio plieno valymas gali būti bauginanti užduotis, todėl mes sukurpėme šį greitą bei patogų gidą, kuris padės jums virtuvėje apsisukti itin greitai.
Patogus gidas: kaip valyti anglinio plieno keptuves
Anglies plieno indai yra vienas populiariausių pasirinkimų, kurie yra naudojami maisto gamyboje. Kaip ir ketaus keptuvės ir ketaus puodai, kuo daugiau anglinio plieno induose gaminsite, tuo daugiau jie įgaus „nelipnumo“. Nors sutepimas yra labai svarbus norint tinkamai naudoti anglinio plieno indus, taip pat svarbu žinoti, kaip išvalyti kiekvieną indą nepažeidžiant sutepto sluoksnio. Bet nesijaudinkite. Jei laikotės tinkamų nurodymų ir technikos, tai padaryti tikrai nėra taip sunku.
Štai keturi būdai, kaip tinkamai ir efektyviai išvalyti anglinio plieno keptuves. Ir atminkite, kad kai ruošiatės valyti anglinio plieno keptuvės, nerekomenduojame jos dėti į indaplovę arba plauti muilu ir vandeniu.
Pirmas būdas: nuvalykite keptuvę
Taip, keptuvę išties lengva išplauti, jei ji buvo sutepta ir tinkamai naudojama. Popieriniu arba virtuviniu rankšluosčiu nuvalykite keptuvėje esantį aliejaus perteklių, ir dėl susidariusios patinos ji turėtų atrodyti kaip nauja beveik akimirksniu. Tačiau, labiau užsispyrusiems nešvarumams, pereikite prie kito žingsnio.
Antras būdas: rupi druska ir aliejus
Į keptuvę įpilkite 2 šaukštus rupios druskos ir 2 šaukštus neutralaus aliejaus, pavyzdžiui, rapsų aliejaus, augalinio aliejaus arba vynuogių sėklų aliejaus. Popieriumi arba virtuviniu rankšluosčiu įtrinkite keptuvę druska ir aliejumi. Druskos trintis, besitrinanti į keptuvę, išlaisvins prikepusius maisto gabalėlius. Iš keptuvės išpilkite druską ir aliejų bei maisto likučius. Jei tai nepadeda, turime dar vieną gudrybę.
Trečias būdas: užvirinkite vandenį
Bet kokius nešvarumus, kurie neatlimpa nuo jūsų keptuvės paviršiaus, galite nuplauti naudodami šį triuką. Įpilkite nedidelį kiekį šilto vandens, tiek vandens, kad apsemtų keptuvės dugną, ir užvirkite ant vidutinės ugnies. Kai keptuvė užvirs, medine arba gumine mentele nugramdykite maisto gabalėlius. Kai visas maistas bus nugramdytas nuo keptuvės paviršiaus, išpilkite vandenį į kriauklę. Grąžinkite keptuvę ant degiklio ant vidutinės ugnies, kad ji visiškai išdžiūtų ir nesurūdytų. Tada keptuvės paviršių patepkite plonu rapsų arba vynuogių sėklų aliejaus sluoksniu. Leiskite keptuvei vieną minutę pastovėti ant degiklio. Jūsų keptuvė dabar bus švari ir sutepta.
Ketvirtas būdas: naudokite plieno vatą
Jei nė vienas iš šių dalykų iki šiol nepadėjo, laikas išsitraukti plieno vatą. Rekomenduojame plieninės vatos kempinėle švelniai nušveisti keptuvės vietas, kuriose yra prilipusio maisto gabaliukai, kad juos pašalintumėte. Nors dėl to gali atsirasti paviršinių įbrėžimų, jie užsipasipildys, jei pastoviai sutepsite ir naudosite keptuvę.
Kas dabar?
Jei nė vienas iš šių dalykų neveikia, nesijaudinkite. Gali tekti išvalyti ir iš naujo sutepti anglinio plieno indus.
Bet jei šis gidas jums padėjo, puiku. Dabar, kai žinote, kaip valyti anglinio plieno indus, kitas žingsnis yra žinoti, kaip tinkamai juos sutepti ir juos naudoti gaminime.
Komentuoti