Kaip prižiūrėti plakiruotus nerūdijančio plieno indus?

person Autorius: Šefo Svajonė list Paskelbta: Patarimai ir Naujienos Data: favorite Paspaudimai: 803

Nė jokia betvarkė virtuvėje nebus neįveikiama su šiais Ševo Svajonės patarimais apie nerūdijančio plieno indų valymą.

Kaip prižiūrėti nerūdijančio plieno indus

 

Be dangos ar patinos, kad maistas nepriliptų, nerūdijančio plieno plakiruotus indus reikia valyti naudojant specialią techniką. Prie to pridedant bendrą gaminimo netvarką, dėmes ir neatlimpantį nuo indų maistą, tai gali tapti bauginanti užduotis.

Tačiau nesijaudinkite – jei jūsų keptuvei reikia papildomos meilės, turime patarimų ir gudrybių, kaip padaryti, jog jūsų nerūdijančio plieno plakiruoti indai vėl atrodytų tarsi visiškai nauji.

 

Leiskite indui atvėsti

Visų pirma, leiskite puodams ir keptuvėms atvėsti. Niekada nepakiškite karštos keptuvės po šaltu vandeniu, nes dėl šiluminio šoko net tvirčiausias nerūdijančio plieno apvalkalas gali deformuotis.

Taip pat gera praktika būtų nenupilinėti aliejaus į kriauklę, todėl prieš pradėdami valyti nerūdijančio plieno puodą ar keptuvę, paimkite popierinį rankšluostį ir nuvalykite (atvėsusio) aliejaus perteklių.

 

Muilas ir vanduo

Daugeliu atvejų šiltas vanduo ir indų muilas padės išvalyti daugumą nešvarumų. Įpilkite muilo ir kempinėle bei šiltu vandeniu nušveiskite keptuvės paviršių, ir keptuvė taps švari nereikalaujant per daug pastangų.

Išplovę keptuvę išdžiovinkite ją popieriniu rankšluosčiu arba indų rankšluosčiu, ir ji bus vėl paruošta gaminti maistą.

 

Didesnėms netvarkoms

Stipriau įsitvirtinusioms dėmėms, netvarkai, prilipusiems ar pridegusiems maisto gabalėliams ar prikepusio aliejaus šalinimui rekomenduojame vieną valiklį, kurį galite pasigaminti patys, namuose. Keptuvės dugne sumaišykite ¼ puodelio sodos ir pakankamai vandens, kad susidarytų tepama pasta.

Leiskite tirpalui nusistovėti keptuvėje 5–15 minučių, tada šveiskite jį sukamaisiais judesiais, kol pasišalins dėmės. Tada išplaukite keptuvę šiltu vandeniu. Turėtumėte kartoti šį procesą, kol jūsų keptuvė bus kuo švaresnė.

Išdžiovinkite keptuvę ir ji bus paruošta naudoti. Nenaudokite plieninės kempinėlės, šveitimo pagalvėlės ar abrazyvinės kempinės.

 

Kas toliau?

Svarbu paminėti, jog virtuvės indai yra įrankis, o ne puošmena, o įrankiai susidėvi ir susidevės. Jei jūsų keptuvė neatrodo tobulai, viskas gerai. Dienos pabaigoje plaikuortą nerūdijantį plieną yra labai lengva valyti ir jį naudoti maisto gamybai. Peržiūrėkite visą mūsų nerūdijančio plieno puodų, keptuvių bei puodų rinkinių asortimentą ir atnaujinkite savo virtuvę šiandien.

Komentuoti

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis

Naujos Paskyros Kūrimas

Jau turite paskyrą?
Prisijungti Arba Priminti slaptažodį