Kuo skiriasi anglinio ir nerūdijančio plieno indai?

person Autorius: Šefo Svajonė list Paskelbta: Patarimai ir Naujienos Data: favorite Paspaudimai: 1647

Šiame Šefo Svajonės įraše sužinosite pagrindinius skirtumus tarp nerūdijančio bei anglinio plieno.

Kuo skiriasi anglinio ir nerūdijančio plieno indai?

 

Jei esate bent šiek tiek laiko praleidę profesionalioje virtuvėje ar namuose, kurių virtuvėje yra daug įvairių indų bei įrankių, greičiausiai matėte tiek anglinio plieno, tiek nerūdijančio plieno gaminius. Šios viso pasaulio šefų dievinamos keptuvės gali būti naudojamos gaminant beveik bet ką.

Ir nors jums gali susidaryti įspūdis, kad šios medžiagos yra panašios, jų paskirtis iš tikrųjų skiriasi. Šiame įraše išdėstysime pagrindinius anglies plieno ir nerūdijančio plieno gaminių skirtumus.

 

Kas yra anglinio plieno virtuvės reikmenys?

Pirmą kartą prancūzų virtuvėse panaudoti anglies plieno indai yra ketaus ir nerūdijančio plieno hibridas. Jų sudėtis yra tokia pati kaip ketaus (t.y. anglis ir geležies), tačiau jie nesveria tiek, kiek sveria ketaus indai.

Panašiai kaip ir ketaus, anglinio plieno indai turi būti sutepti prieš naudojant juos pirmą kartą. Nelipni danga arba patina turi būti suformuota laikui bėgant, nes šio tipo keptuvės nėra „iš savęs“ nelipnios bei nepridegančios.

 

Kodėl turėčiau naudoti anglinį plieną?

Anglies plienas yra mėgstamas virtuvėse visame pasaulyje dėl įvairių priežasčių.

Patvarumas: kadangi anglinio plieno virtuvės indai yra pagaminti iš didelio našumo anglies ir geležies mišinio, jie gali atlaikyti aukštą temperatūrą, todėl jie yra puikus pasirinkimas gaminant maistą ant atviros ugnies lauke.

Lengvumas: skirtingai nei ketus, anglinis plienas sveria daug mažiau (beveik perpus). Tai suteikia daugiau manevringumo ir patogumo gaminant maistą.

Reakcija į temperatūrą: Viena iš priežasčių, kodėl profesionalūs virėjai mėgsta anglies plieną, yra tai, kaip greitai jis reaguoja į karščio pokyčius. Skirtingai nei ketus, su anglies plieno indais galite sklandžiai pereiti nuo kepsnio skrudinimo prie lengvo sviesto lydimo, nesijaudindami, kad kas nors pridegs.

Universalumas: Nesvarbu, ar gaminate ant viryklės, orkaitėje, ar naudojant abu šiuos būdus, anglinis plienas tam tinka, kadangi jį orkaitėje galima naudoti iki maždaug 640 C, ir jis yra suderinamas su indukcija. Anglies pliene galite gaminti beveik bet ką, kai jis yra tinkamai suteptas, tačiau, kaip ir ketaus atveju, venkite itin rūgščių patiekalų, pavyzdžiui, pomidorų, nes jie gali pašalinti indo sutepimą. Jei tik pradedate naudoti naujus anglinio plieno indus, rekomenduojame kepti ką nors riebaus, kad sudarytumėte nepridegančią dangą, pavyzdžiui, šoninę ar keptą vištieną.

Anglinio plieno indai taip pat yra įvairūs, įskaitant įprastas keptuves, wok keptuves, kepimo formas ar kepimo indus, ir grilio keptuves.

 

Anglies plienas: svarbu

Panašiai kaip ir bet kokius virtuvės reikmenis, naudojant anglinį plieną reikia atsiminti keletą dalykų.

Venkite tam tikrų maisto produktų: kai kurie rūgštūs maisto produktai, tokie kaip citrusiniai vaisiai, pomidorai, actas ir vynas, gali pašalinti anglies plieno indų suteptą sluoksnį. Nors tai nesugadins keptuvės, tai tiesiog reikš, kad reikia iš naujo sutepti indą arba gaminti riebesnį maistą, kad suteptas sluoksnis būtų kuo storesnis.

Plovimas rankomis: nerekomenduojame dėti anglinio plieno į indaplovę. Rekomenduojame plauti vandeniu ir visiškai išdžiovinti ant viryklės, kad išvengtumėte rūdžių. Kaip išvalyti rimtesnes dėmes ieškokite šiame valymo vadove.

Reikia sutepti: geriems darbams reikia laiko, kaip kad, pavyzdžiui, suformuoti gerą sutepimo sluoksnį anglinio plieno indams. Tai reiškia, kad galbūt teks palaukti, kol galėsite anglinio plieno induose kepti kiaušinienę ar iškepti žuvį, kol indai bus sutepti ir turės galimybę sukurti patiną (nors kai kuriuos dalykus geriausia palikti nepridegantiems indams).

 

Kas yra nerūdijančio plieno plakiruoti virtuvės reikmenys?

Nerūdijančio plieno indai, arba plakiruoti nerūdijančio plieno indai, yra labai vertinami, kadangi gali būti naudojami gaminimui aukštoje temperatūroje, puikaus apskrudimo pasiekimui ir troškinimui; be to, jie taip pat gerai atrodo. 5 sluoksnių nerūdijančio plieno indai turi puikią šilumos kontrolę, leidžiančią iškepti praktiškai bet ką iki tobulumo.

5 sluoksnių indus sudaro (atspėjote) penki skirtingi keturių skirtingų metalų sluoksniai visame keptuvės korpuse. Tai padeda tolygiai, nuosekliai kaitinti visą keptuvę, tuo pačiu greitai reaguojant į temperatūros pokyčius. Mūsų nerūdijančio plieno indus sudaro išoriniai nerūdijančio plieno sluoksniai, kurie yra suderinami su indukcija, o vidiniai aliuminio sluoksniai padeda praleisti ir paskirstyti šilumą.

 

Nerūdijančio plieno privalumai

Plakiruoti nerūdijančio plieno indais dėl daugelio priežasčių pasitiki tiek namų, tiek profesionalių virtuvių virėjai.

Patvarumas: kadangi išoriniai sluoksniai yra pagaminti iš nerūdijančio plieno, šis indas yra ypač patvarus ir paprastai yra atsparus įbrėžimams, įlenkimams ir kitai žalai, kurią galite patirti gamindami.

Dizainas: mūsų asortimente esantys nerūdijančio plieno indai pasižymi daugybe dizaino ypatybių, dėl kurių juos patogu ir lengva naudoti, įskaitant karščiui atsparias rankenas ir lengvą konstrukciją. Šie nerūdijančio plieno indai taip pat yra suderinami su indukcija.

Temperatūros kontrolė: nerūdijantis plienas pasižymi neįtikėtinu šilumos jautrumu ir išlaikymu. Tai reiškia, kad jis greitai reaguoja į temperatūros pokyčius nesudegindamas jokių ingredientų, o temperatūra išlieka pastovi visoje keptuvėje (čia nerasite karštų taškų).

Universalumas: nerūdijančio plieno indai paprastai yra tinkami naudoti orkaitėje iki 420 C, tai reiškia, kad galite sklandžiai pereiti nuo gaminimo ant viryklės prie baigimo gaminti orkaitėje. Nerūdijančio plieno plakiruoti indai gali būti naudojami gaminant beveik bet ką – nuo ​​puikiai iškeptų kepsnių iki rizoto.

Siūlome įvairius nerūdijančio plieno plakiruotus virtuvės reikmenis, įskaitant keptuves, puodus, puodų rinkinius.

 

Nerūdijantis plienas: svarbu

Nors nerūdijančio plieno plakiruotė turi daugiau nei pakankamai priežasčių, kodėl verta ją naudoti virtuvėje, kai domitės nerūdijančio plieno gaminiais, reikia atsiminti keletą dalykų.

Priežiūra: kadangi ant nerūdijančio plieno plakiruotų indų nėra dangos ar patinos, reikia tam tikros technikos, kad jie būtų švarūs. Muilas ir vanduo, bei įvairūs nerūdijančiam plienui skirti valikliai yra rekomenduojami metodai, kad nerūdijančio plieno indas po naudojimo spindėtų – tik neplaukite jo indaplovėje. Taip pat galite naudoti distiliuotą actą ir soda.

Paviršius: nerūdijančio plieno plakiruoti indai neturi nepridegančios dangos, todėl gali pasirodyti sudėtinga gaminti subtilesnius patiekalus, pvz., kiaušinius. Tai padaryti įmanoma, bet jums reikės daug aliejaus ar sviesto.

Svoris: Nerūdijančio plieno plakiruoti virtuvės indai gali būti kiek sunkesni, ypač kai jų konstrukcija yra sudaryta iš 5 sluoksnių. Nors tai netrukdo šiems indams gerai veikti virtuvėje, tą reikia atsiminti, jei esate įpratę prie lengvesnių aliuminio indų.

 

Ar turėčiau pirkti anglies ar nerūdijančio plieno indus?

Jei renkatės tarp anglies plieno ir nerūdijančio plieno plakiruotų indų, rekomenduojame juos laikyti ne konkurentais, o lyg papildančius vienas kitą. Abi šios medžiagos sulaiko šilumą ir gerai reaguoja į temperatūros pokyčius, gali būti naudojamos ant viryklės arba orkaitėje, yra suderinami su indukcija ir yra universalūs.

Rekomenduojame šiuos du indų tipus laikyti virtuvės reikmenų kolekcijos sudedamosiomis dalimis, o ne pakaitalais. Profesionalioje arba namų virtuvėje galite naudotis tiek anglinio plieno, tiek nerūdijančio plieno gaminiais, todėl būsite nesustabdomi.

Komentuoti

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis

Naujos Paskyros Kūrimas

Jau turite paskyrą?
Prisijungti Arba Priminti slaptažodį