Wok ir įprasta keptuvė - kurią naudoti?

person Autorius: Šefo Svajonė list Paskelbta: Patarimai ir Naujienos Data: favorite Paspaudimai: 1933

Niekaip neapsisprendžiate, ar jūsų namams reikia Wok keptuvės? Galbūt užtenka ir įprastos, jau turimos keptuvės? Sužinokite šiandien!

Wok ir paprasta keptuvė – kurią naudoti?

 

Tradicinė keptuvė turi plokščią dugną su nuožulniomis sienelėmis, todėl aliejus ar kiti skysčiai tolygiai pasiskirsto po keptuvės dugną. Kūginė Wok forma reiškia, kad skysčiai sustoja indo centre, nepasisklaido. Wok keptuvės taip pat žinomos dėl savo nuožulnių sienelių, kurios sulaiko šilumą, puikiai tinka kepimui maišant ir gamina daug greičiau.

Čia aptarsime Wok ir įprastų keptuvių panašumus ir skirtumus, kad galėtumėte nustatyti, kam jos geriausiai tinka ir ar jums jų reikia jūsų virtuvėje.

 

Kas yra Wok?

Wok yra tradicinis kinų virtuvės indas. Žodis „wok“ kantoniečių kalba pažodžiui reiškia „puodą“. Jo išskirtinė forma skirta keliems tikslams. Apvalus Wok dugnas leidžia skysčiui ir šilumai susikaupti vienoje vietoje, o aukštos, nuožulnios sienos padeda išlaikyti šilumą, todėl gaminimas vyksta žaibiškai.

 

Kam naudojamas Wok?

„Wok“ pagrindinė paskirtis yra kepti maišant. Dėl sienelių aukščio ji idealiai tinka maistui sulaikyti keptuvėje greitai maišant. Be to, jo apvali forma labai greitai praleidžia šilumą, todėl idealiai tinka patiekalams, kuriuose naudojama mėsa arba greitai keptos daržovės.

Intensyvus karštis yra pagrindinis wok hei arba „wok dvelksmo“ komponentas – išskirtinis dūminis skonis, būtinas gaminant kinišką wok. Nors to beveik neįmanoma gauti namuose dėl temperatūrų skirtumo tarp naminių ir profesionalių viryklių, anglies plieno Wok keptuvių laidumas gali gan panašiai šį skonį emuliuoti.

Nors Wok dugnas greitai įkaista, jo šonai suteikia natūralų šilumos gradientą, leidžiantį kai kuriuos ingredientus perkelti kiek aukščiau, kad jie nesudegtų. Kitas didelis Wok dydžio privalumas yra tai, kad jį galima naudoti dideliam maisto kiekiui ruošti, nesvarbu, ar tai būtų žalumynų gaminimas, ar keptų ryžių gaminimas miniai.

Wok taip pat gali būti naudojami kepti vištieną, tempurą ir dar daugiau, taip pat virtinius ar daržoves garuose, jei turite bambukinį garintuvo krepšelį.

 

Wok privalumai:

Aukštos, nuožulnios sienelės padeda Wok greitai įkaisti ir išlaikyti tą šilumą.

Dėl savo šilumos išsaugojimo, kepimas Wok keptuvėje paprastai vyksta greitai, o maišant kepti reikia mažiau nei 10 minučių.

Sutepus Wok keptuvės vidų, jos paviršius tampa nelipnus.

Pagrindinis tikslas gaminant su Wok yra kepant maišyti ir tam jis yra puikiai pritaikytas.

Didelis karštis ir natūraliai nepridegantis paviršius reiškia, kad Wok keptuvėje reikia naudoti mažiau aliejaus, todėl tai yra sveikesnis pasirinkimas.

 

Įprasta keptuvė

Keptuvė yra plokščiadugnis indas su šiek tiek nuožulniais arba išsiplėtusiais kraštais. Šios žemos sienelės leidžia šilumai greičiau išgaruoti, todėl kepimo laikas yra lėtesnis nei naudojant Wok. Plokščias dugnas leidžia tolygiai pasiskirstyti aliejui ir šilumai.

 

Kam naudojama įprasta keptuvė?

Priklausomai nuo medžiagos, iš kurios ji yra pagaminta, keptuvės naudojamos įvairiems gaminimo būdams, įskaitant skrudinimą, troškinimą ir lengvą apkepimą. Keptuvėje galite gaminti beveik bet ką – nuo ​​kiaušinių pusryčiams iki vaisių desertui.

 

Kurią keptuvę naudoti?

Renkantis tarp Wok ir įprastos keptuvės tikrai svarbu ne tai, kuri iš jų yra geresnė, o tai, kam jas naudosite. Pabandykite kepti maišant keptuvėje ir pamatysite, kad nors tai įmanoma, tai nėra idealu ar patogu. Yra keletas dalykų, kurių su kiekviena keptuve negalite padaryti; pavyzdžiui, įprastoje keptuvėje negalite gruzdinti, o Wok keptuvėje negalite iškepti viso kepsnio. Profesionalūs virėjai naudoja abu keptuvių tipus skirtingiems darbams atlikti, ir greičiausiai tas pats galioja jūsų namų virtuvėje.

Galiausiai, kalbant apie tai, ar jūsų virtuvėje reikia ir Wok, ir keptuvės, tai priklauso nuo to, ką gaminate. Turėdami abu, maistą galite apkepti ar maišyti kepant, nors, kaip minėjome aukščiau, nė viena keptuvė nėra tinkama tik vienam dalykui. Negalime rekomenduoti vieno ar kito, nebent kalbame apie konkrečius patiekalus ar technologijas.

Laisvė rinktis, ką gaminsite, skatina kūrybiškumą, o jei savo virtuvėje turite ir Wok, ir keptuvę, jau esate pusiaukelėje, kad sukurtumėte daugybę nuostabių patiekalų.

Komentuoti

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis

Naujos Paskyros Kūrimas

Jau turite paskyrą?
Prisijungti Arba Priminti slaptažodį