Trijų sluoksnių ar penkių sluoksnių nerūdijančio plieno indai: kas geriau?

person Autorius: Šefo Svajonė list Paskelbta: Patarimai ir Naujienos Data: favorite Paspaudimai: 690

Nerūdijančio plieno virtuvės indai dažniausiai būna sudaryti iš plakiruoto metalo sluoksnių, sujungtų tarpusavyje. Parduotuvių lentynose itin dažnai matome 3 arba 5 sluoknsių nerūdijančio plieno indus, tad kokie yra jų skirtumai, pranašumai ir pliusai, bei kuriuos pasirinkti?

3 sluoksnių ar 5 sluoksnių nerūdijančio plieno indai: kas geriau?

 

Nerūdijančio plieno virtuvės indai yra sudaryti iš metalo sluoksnių, sujungtų tarpusavyje, todėl pagrindinis skirtumas tarp 3 ir 5 sluoksnių yra šių sujungtų sluoksnių skaičius. Sąvoka „plakuotas“ arba „apdengimas“ apibūdina šį metalų sluoksniavimo procesą, todėl nerūdijančio plieno indus vadiname nerūdijančio plieno plakiravimu.

Plakiravimo procese skirtingi metalai yra sluoksniuojami vienas ant kito, dažniausiai su nereaktyviu metalu ant išorinio apsauginio metalo, kuris gerai praleidžia šilumą, bet kartais yra mažiau patvarus, ir tada sujungiami kartu, kad būtų gautas visiškai naujas metalo lakštas.

Du dažniausiai pasitaikantys sluoksnių tipai yra 3 ir 5, o skirtumai tarp jų pateikiami toliau.

 

Kas yra 3 sluoksnių nerūdijantis plienas?

3 sluoksnių, dar vadinamas trisluoksniu, reiškia nerūdijantį plieną, pagamintą iš trijų skirtingų metalo sluoksnių. Paprastai tai susideda iš nerūdijančio plieno išorinių sluoksnių, sujungtų su aliuminio šerdies sluoksniu. Trečiasis sluoksnis yra anoduotas aliuminis, kuris yra apsauginis oksiduotas sluoksnis, padedantis išlaikyti šilumą ir ilgaamžiškumą.

 

3 sluoksnių privalumai

Kaina: kadangi jie pagaminti iš mažiau metalų, trijų sluoksnių virtuvės reikmenys paprastai yra pigesni nei 5 sluoksnių indai.

Svoris: 3 sluoksnių indai yra šiek tiek lengvesni dėl to, kad yra tik trijų sluoksnių. Taip lengviau pakelsite ir perkelsite indus nuo viryklės.

 

3 sluoksnių trūkumai

Patvarumas: dėl to, kad jį sudaro tik trys metaliniai sluoksniai, 3 sluoksnių virtuvės indai yra mažiau patvarūs, todėl labiau pažeidžiami įbrėžimams ir įlenkimams jų paviršiuje. Prie to taip pat gali prisidėti prastos kokybės ir ne tokie tvirti ryšiait tarp sluoksnių.

Šilumos kokybė: kadangi jo gamyboje naudojama mažiau metalų, trijų sluoksnių indai yra labiau linkę netolygiai įkaisti. Tai reiškia, kad keptuvėse gali atsirasti karštų taškų, kur tam tikros vietos įkaista greičiau nei kitos, todėl kepimas tampa ne toks tolygus.

 

Kas yra 5 sluoksnių nerūdijantis plienas?

 

5 sluoksnių virtuvės indai – tai nerūdijantis plienas, pagamintas iš penkių skirtingų sluoksnių. Aliuminio šerdis praleidžia šilumą, o iš nerūdijančio plieno gaminimo paviršius yra lygus ir patvarus.

 

5 sluoksnių privalumai

Laidumas: papildomi metalo sluoksniai padeda 5 sluoksnių indams greičiau įkaisti ir gaminti tolygiau nei 3 sluoksniams.

Patvarumas: Nors papildomas metalas prideda svorio, jis taip pat padeda 5 sluoksnių indams, nes šie tampa atsparesni deformacijai ar įlenkimui. Žinoma, tinkama priežiūra taip pat prisidės prie keptuvės ilgaamžiškumo.

Sauga: Viena iš priežasčių, kodėl nerūdijančio plieno virtuvės reikmenys yra tokie saugūs, yra stiprios jungtys tarp skirtingų metalo sluoksnių. Tai neleidžia mažiau pageidaujamiems metalams, kaip kad nikelis, patekti į maistą.

 

5 sluoksnių trūkumai

Kaina: 5 sluoksnių virtuvės indai yra šiek tiek brangesni, nes naudojami įvairių rūšių metalai ir jų naudojama daugiau. Kai 5 sluoksnių sudėtyje yra vario, kaina gali padidėti.

Svoris: Vėlgi, kadangi juos sudaro daugiau metalo sluoksnių, 5 sluoksnių virtuvės reikmenys bus šiek tiek sunkesni už 3 sluoksnių atitikmenį.

 

Ar sluoksniai yra svarbūs?

Nors 3 sluoksnių indai yra šiek tiek pigesni ir šiek tiek lengvesni, ne be reikalo 5 sluoksnių indai naudojami profesionaliose virtuvėse visame pasaulyje. Galite naudoti 3 sluoksnių indus, tačiau iškart pastebėsite skirtumą savo paruošto patiekalo kokybėj lyginant su 5 sluoksnių indais, ypač kai reikia tinkamai apskrudinti kepsnį arba įsitikinti, kad gležnas žuvies gabalėlis turi tobulą, traškią odą.

Komentuoti

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis

Naujos Paskyros Kūrimas

Jau turite paskyrą?
Prisijungti Arba Priminti slaptažodį