Kaip prižiūrėti savo špižinius puodus bei keptuves

person Autorius: Šefo Svajonė list Paskelbta: Patarimai ir Naujienos Data: favorite Paspaudimai: 1043

Sužinokite daugiau apie tai, kaip reikia prižiūrėti špižinius puodus ir keptuves, bei kokios priežiūros reikalauja emaliuoti ketaus indai.

Kaip prižiūrėti savo špižinius puodus bei keptuves

 

špižinių puodų bei špižinių keptuvių tiek daug tikimasi. Nesvarbu, ar tai būtų receptai, kuriuos svajojote pagaminti, vakarėliai, kuriems maistą planavote gaminti naudojant savo špižinį puodą, ar prisiminimai, kuriais bus dalijimasi po to, kai šis puodas bus neišvengiamai perduodamas iš kartos į kartą.

Yra du pagrindiniai špižinių puodų tipai - emaliuotas ketus ir įprastas ketus. Šiame įraše apžvelgsime skirtumus tarp šių dviejų špižinių puodų tipų bei aptarsime jiems reikalingą priežiūrą.

 

Emaliuotas ketus prieš įprastą ketų

Pagrindinis skirtumas tarp šių dviejų indų medžiagų yra emaliuotas paviršius. Emalis yra į stiklą panaši danga, šiuo atveju tai yra visas špižinio puodo korpusas. Jis uždengia ketaus poras, suteikdamas slidų paviršių maistui ruošti ir apsaugodamas nuo rūdžių. Emaliuotas ketus specialios priežiūros nereikalauja.

Tačiau jei turite įprastą ketaus puodą, kuris nėra iš anksto suteptas aliejumi, turite tą padaryti, kad įsitikintumėte, jog puodas turi gerai suformuotą patiną, kuri padės maistui lengvai išsiskirti atlipti nuo ketaus puodo paviršiaus. Jei žinote, kaip sutepti anglinį plieną, šis pagardinimo procesas bus pažįstamas.

Štai būtini veiksmai, kuriuos turite atlikti, norėdami pagardinti ketaus puodą ar ketaus keptuvę.

 

Paruoškite orkaitę

Prieš pradėdami špižinio indo valymo procesą, įkaitinkite orkaitę iki 230 C. Norite įsitikinti, kad orkaitės temperatūra yra aukštesnė nei aliejaus, kurį naudosite keptuvėms pagardinti, įkaitimo temperatūra, kad aliejus polimerizuotųsi ant špižinio indo paviršiaus.

Be to, skardą išklokite aliuminio folijos sluoksniu ir padėkite ant apatinės orkaitės lentynos. Tai sugaus bet kokius aliejaus lašelius, kurie gali išbėgti iš apversto špižinio indo.

 

Išvalykite špižinį indą

Nesvarbu, ar špižinį indą sutepate pirmą kartą, ar tik dar kartą jį sutepate, indą verta gerai išplauti muiluotu vandeniu. Taip jūsų špižinis puodas ar špižinė keptuvė bus paruošti pirmajam sutepimo sluoksniui.

 

Išdžiovinkite špižinį indą

Virtuviniu rankšluosčiu išdžiovinkite špižinį indą ir padėkite ant degiklio ant silpnos ugnies, kad pašalintumėte drėgmės perteklių. Drėgmė yra priešas norint gerai sutepti ketaus indą, todėl norite įsitikinti, kad puodas ar keptuvė yra visiškai sausi.

Tada įjunkite viryklę ant vidutinės ugnies, kad pasiruoštumėte kitam veiksmui.

 

Užtepkite savo aliejų

Supilkite aukšto dūmų taško aliejų (mes mėgstame vynuogių kauliukų ar augalinį aliejų) į nedidelį indą, įmerkite į aliejų popierinį rankšluostį. Tada labai plonu sluoksniu sutepkite visą špižinio indo paviršių.

Jei panaudosite per daug aliejaus, jis sulips ant paviršiaus ir atrodys dėmėtas. Laikykite pouodą ar keptuvę ant vidutinės ugnies dvi minutes ir vis keiskite indo poziciją, kad šis tolygiai įkaistų.

 

Įdėkite savo špižinį indą į orkaitę

Tiesiog vienai valandai palikite savo špižinį indą aukštyn kojom užkaitusioje orkaitėje. Apatinėje lentynoje esantis folijos sluoksnis sugaus bet kokius aliejaus lašus. Pasibaigus valandai, išjunkite orkaitę ir leiskite špižiniam indui atvėsti.

 

Pradėkite gaminti

Kai jūsų špižinis indas atvės pakankamai tiek, kad galėtumėte jį paliesti, jūsų ketaus pluodas ar ketaus keptuvė dabar bus paruošti gaminti. Jei aliejaus sluoksnis pradeda nusidėvėti arba špižinio indo paviršius išdžiūsta, visada galite pakartoti šį sutepimo procesą.

Tačiau jei šis procesas atrodo per ilgas, rekomenduojame rinktis emaliuotą ketaus puodą ar keptuvę, kuriems nereikia sutepimo ir kuriuos galima greitai nuplauti muilu ir vandeniu.

Komentuoti

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis

Naujos Paskyros Kūrimas

Jau turite paskyrą?
Prisijungti Arba Priminti slaptažodį