Aliuminio ir nerūdijančio plieno indai: pliusai ir minusai

person Autorius: Šefo Svajonė list Paskelbta: Patarimai ir Naujienos Data: favorite Paspaudimai: 1973

Neretai virtuvės indų, kaip kad keptuvių ar puodų, korpusai būna pagaminti arba iš aliuminio, arba iš nerūdijančio plieno. Kokie yra šių medžiagų skirtumai, jų privalumai bei minusai? Sužinokite šiandien, Šefo Svajonės pagalba!

Aliuminio ir nerūdijančio plieno indai: pliusai ir minusai

 

Reikšmingi aliuminio ir nerūdijančio plieno indų skirtumai yra ilgaamžiškumas, laidumas ir reaktyvumas. Svarbu, kad jūsų virtuvės induose būtų visos šios trys savybės, kad indas tolygiai įkaistų ir tarnautų ilgai.

Čia pateikiami aliuminio ir nerūdijančio plieno indų privalumai ir trūkumai.

 

Aliuminio indai

Aliuminio indai yra populiari medžiaga, naudojama puodams ir keptuvėms gaminti. Paprastai jis yra nebrangus ir plačiai prieinamas.

 

Aliuminio pranašumai:

Lengvas: aliuminio indai yra itin lengvi, todėl gaminimas su jais yra patrauklus. Galite lengvai perkelti juos nuo viryklės į orkaitę.

Šilumos laidumas: aliuminis yra puikus aukštos šilumos laidininkas, todėl jis naudojamas nerūdijančio plieno plakiruotuose induose. Aliuminio indai gali labai greitai įkaisti, todėl puikiai tinka ruošiant receptus, kuriems reikalinga aukšta temperatūra.

Kaina: Aliuminio virtuvės reikmenys yra, lyginant su kitomis medžiagomis, nebrangūs, nes jie neturi dengtos konstrukcijos, dažniausiai randamos nerūdijančio plieno induose. Tai reiškia, kad jums nereikia tiek daug metalo, kad pagamintumėte aliuminio puodą ar keptuvę.

 

Aliuminio trūkumai

Nors aliuminio virtuvės indai turi pranašumų, yra keletas akivaizdžių trūkumų.

Patvarumas: Aliuminio indai yra ploni, todėl gali labai lengvai deformuotis.

Reaktyvumas: Aliuminio indai reaguoja gaminant rūgštų maistą, todėl jei gaminate itin rūgštų maistą, pvz., naudojant pomidorus ar citrusinius vaisius, aliuminio puoduose ir keptuvėse, jūsų maistas gali įgauti metalo skonį.

Nesuderinamas su indukcine virykle: aliuminio indai nesuderinami su indukcinėmis viryklėmis, todėl jų naudojimas ribojamas.

 

Nerūdijančio plieno indai

Nerūdijančio plieno indai yra ne tik profesionalių virtuvių visame pasaulyje, tačiau ir puikus namų virtuvės pagrindas. Panašiai kaip ir aliuminio indus, juos lengva rasti ir įsigyti. Jie naudojami skrudinti, kepti, virti, troškinti ir daugeliui kitų maisto ruošimo darbų.

 

Nerūdijančio plieno pranašumai

Nerūdijančio plieno indai yra vienas iš geriausių variantų jūsų virtuvėje.

Patvarumas: nerūdijančio plieno indai yra ypač patvarūs. Jis yra gana nesunaikinami, jei laikotės tinkamos priežiūros. Norėdami gauti patvariausius nerūdijančio plieno indus, ieškokite nerūdijančio plieno plakiruotų indų, kuriuos sudaro skirtingi nerūdijančio plieno ir aliuminio sluoksniai.

Šilumos išlaikymas: nerūdijančio plieno indai yra puikūs šilumos laidininkai, o tai reiškia, kad galite labai ilgą laiką palaikyti keptuvės temperatūrą, nesijaudindami, kad ji sumažės.

Saugu ant visų viryklių: nerūdijančio plieno indus saugu naudoti ant visų viryklių ir virimo paviršių, nesvarbu, ar jie yra indukciniai, dujiniai ar elektriniai.

Nereaktyvūs: nerūdijantis plienas yra visiškai nereaguojantis, o tai reiškia, kad galite naudoti bet kokius ingredientus gaminant nesijaudindami, kad metalas pateks į maistą.

 

Nerūdijančio plieno trūkumai

Nerūdijančio plieno virtuvės reikmenys turi tam tikrų trūkumų, tačiau manome, kad pranašumai nusveria kelis minusus.

Kaina: nerūdijančio plieno indai yra brangesni nei aliuminio indai, tačiau jie tarnauja ilgiau nei aliuminiai, todėl į juos verta investuoti.

Svoris: nerūdijančio plieno virtuvės indai gali būti gana sunkūs dėl savo apvalkalo sudėties. Tačiau šis tvirtumas paprastai yra patvarumo ženklas ir vertas kompromiso.

 

Aliuminis ir nerūdijantis plienas: kuris geresnis?

Nerūdijančio plieno indai dažnai yra geresnis pasirinkimas nei aliuminio indai, nes jie yra patvaresni ir geriau išlaiko šilumą. Taigi, nesvarbu, ar troškinate troškinį valandas, ar kepate kepsnį ir norite pakeisti temperatūrą, kad sviestas nesudegtų, nerūdijančio plieno indai yra geriausias pasirinkimas.

Nors nerūdijančio plieno indai gali būti brangesni nei aliuminio indai, investicija yra verta. Jei nuspręsite pirkti aliumininius indus, turėsite nemažą dalį puodų ir keptuvių, o su nerūdijančio plieno indais vieno rinkinio užteks visam gyvenimui.

Komentuoti

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis

Naujos Paskyros Kūrimas

Jau turite paskyrą?
Prisijungti Arba Priminti slaptažodį