Akmens masės keptuvės ir sveikata: ką reikia žinoti

person Autorius: Šefo Svajonė list Paskelbta: Patarimai ir Naujienos Data: favorite Paspaudimai: 1844

Šiais laikais mityba yra bene kaip niekad svarbu. Nors internete sklando daug įvairios informacijos apie tai, kaip maistas daro įtaką mūsų gyvenimams, tikriausiai rečiau paskaitome ką nors apie tai, kaip mūsų naudojami puodai bei keptuvės veikia mūsų sveikatą. Itin svarbu paminėti, jog net ir pati sveikiausia dieta gali sukelti sveikatos sutrikimų, jei jūsų naudojamo puodo ar keptuvės danga į maistą išskiria amplitudę toksinų. Tiesa, neišsigąskite - šis patogus Šefo Svajonės gidas padės jums išsiaiškinti, ar jūsų norima ar turima akmens masės keptuvė yra saugi naudoti!

          Akmens masės keptuvės ir sveikata: ką reikia žinoti

 

Šiais laikais žmonės yra daug ir plačiai apsiskaitę apie sveikos mitybos svarbą. Nors tikriausiai kiekvienas suprantame kaip tai, ką valgome, daro įtaką mūsų gyvenimams, turbūt rečiau pagalvojame, jog mūsų naudojami puodai ir keptuvės mūsų sveikatai yra lygiai tokie pat svarbūs, kaip ir mūsų vartojamas maistas. Net ir pati sveikiausia dieta gali privesti prie sveikatos problemų, jei jūsų mėgstamos keptuvės danga į maistą išskiria toksinų. Tačiau neišsigąskite – šis Šefo Svajonės gidas padės jums įvertinti, ar jūsų norima akmens masės keptuvė yra saugi naudoti.

Tačiau pradėkime nuo pradžių – iš ko akmens masės keptuvės yra pagamintos? Šių keptuvių korpusas dažniausiai būna sudarytas iš nerūdijančio plieno, aliuminio, arba šių dviejų, bei potencialiai dar kitų, medžiagų lydinio. Tuomet keptuvės korpusas yra padengiamas medžiagomis kaip granitas, marmuras, keramika, titanas, porcelianas, ar netgi deimantai. Būtent taip ir pagaminamos akmens masės keptuvės!

Bet kodėl šios keptuvės tokios populiarios? Akmens masės danga suteikia aliuminio ar nerūdijančio plieno korpuso keptuvėms daugiau ergonomiškumo, kadangi ji neleidžia maistui prisvilti, ją lengva valyti. Akmens masės keptuvės taip pat yra bene vienos tvirčiausių bei saugiausių naudoti keptuvių šiandienos prekyboje. Be to, šiais laikais jos yra daug lengvesnės nei anksčiau gamintos akmens masės keptuvės dėl technologijos pasiekimų virtuvės reikmenų srityje. Būtent dėl šių priežasčių akmens masės keptuves ir ir mėgsta tiek daug žmonių – jomis tiesiog patogu bei saugu naudotis!

Tiesa, nors akmens masės danga ir yra laikoma sveikatai nepavojinga danga, visuomet svarbu yra atkreipti dėmesį jūsų norimos keptuvės dangos sudėtį. Prieš perkant naują keptuvę, atkreipkite dėmesį į tai, kas parašyta ant pakuotės. Galbūt tai bus sertifikato ženkliukas, kuris parodo, jog dangos sudėtyje nėra perfluoroktano rūgšties (PFOA) ar fluoroplasto (PTFE, dar kitaip teflono), ar kažkoks kitas žymėjimas. PFOA ir PTFE yra svarbu vengti, kadangi, pasiekę aukštą temperatūrą, šie junginiai į išorę leidžia toksinus, kurie patenka tiek į jūsų maistą, tiek į gaminimo metu susidarančius garus. PFTE dažniausiai yra siejama su inhaliacine karštine, dar kitaip „tefloniniu gripu“, o PFOA – su kelių rūšių vėžiu.

 Apart dangos sudėtyje potencialiai esančių nuodingų junginių, taip pat labai svarbu yra tinkamai prižiūrėti akmens masės keptuvės dangos būklę. Suplonėjusi bei suskilinėjusi akmens masės danga gali taip pat būti pavojinga sveikatai. Dėl šios priežasties nenaudokite keptuvės itin aukštoje temperatūroje, kadangi tai gali sugadinti pačią dangą. Rekomenduojama nekelti temperatūros aukščiau nei vidutiniškai aukštos. Taip pat kepant ant vidutiniškai aukštos temperatūros naudokite aliejų (kad ir labai mažai) – taip padėsite dangai ilgiau išlikti nepakitusiai. Be to, svarbu nenaudoti metalinių virtuvės įrankių su akmens masės keptuvėmis, kadangi šie gali subraižyti dangos paviršių. Vietoj šių įrankių naudokite medinius ar silikoninius pakaitalus.

Apibendrinimui, akmens masės keptuvės yra patogus bei efektyvus įrankis gaminant maistą. Šios keptuvės sutaupys jums tiek energijos, tiek laiko, jas naudojant bus smagu gaminti. Jei ieškote naujos akmens masės keptuvės arba planuojate pakeisti savo ankstesnę keptuvę, siūlome žvilgtelti į šią 28 cm skersmens Berghoff akmens masės keptuvę. Jei ieškote pigesnio varianto, ši 28 cm skersmens titano dangos Berlinger Haus keptuvė jums bus kaip tik. Jei norite mažesnės keptuvės, jums patiks ši 24cm skersmens Edenberg akmens masės keptuvė. Visi šie trys gamintojai – Berghoff, Berlinger Haus ir Edenberg – yra plačiai pripažinti visoje Europoje, bei tapę kultiniu vardu žmonių namuose. Skanaus bei sveiko gaminimo!

Komentuoti

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis

Naujos Paskyros Kūrimas

Jau turite paskyrą?
Prisijungti Arba Priminti slaptažodį